Exklusivt innehåll: Din väg till att bygga och kapitalisera på en fan bas

Att marknadsföra, sälja och kapitalisera innehåll på nätet har många möjligheter, varav de flesta fortfarande är outnyttjade även för dem som är erfarna streamers. Även om livestreaming fungerar som kärnverksamhet för de flesta modeller kan diversifiering av din portfölj med olika typer av innehåll hjälpa dig att öka din räckvidd, engagera fansen ännu mer och tjäna pengar på dina livestreams bättre. I den här artikeln ska vi utforska hur du kan få ut det mesta av det innehåll du skapar.

Varför ska du ha en väldefinierad innehållsstrategi?

Engagera dig med dina fans och bygga upp ditt eget varumärke

Genom att kombinera livekameraupplevelsen med innehållsdistribution kan du skapa en unik och engagerande upplevelse för dina fans. Deras upplevelse definieras inte bara av vad de ser under direktsändningar; det är också viktigt vilket dagligt innehåll de ser från dig på vår plattform eller i sociala medier. Detta är en chans att engagera dem, väcka deras intresse för din nästa stream och bygga upp en lojal följarskara. I slutändan kommer detta att ha en positiv inverkan på ditt resultat.

Fånga dem med direktsändningar, dra nytta av innehållet

Tänk på kundresan och på fansens livstidsvärde. Till en början kommer de att titta på ditt kostnadsfria innehåll och kan besluta sig för att bli betalande kunder om de tycker om upplevelsen. Om de återkommer flera gånger blir de stamkunder. Genom att erbjuda exklusivt innehåll får du möjlighet att engagera dessa stamkunder ytterligare och erbjuda en premiumupplevelse för VIP-kunder. Detta tillvägagångssätt ökar inte bara monetariseringen av dina superfans utan ger också möjlighet till djupare kontakter med dem genom ditt innehåll.

Hur du börjar bygga upp en FanBase med exklusivt innehåll

Om det är nytt för dig att erbjuda exklusivt innehåll behöver du inte oroa dig. Här är några bästa metoder som vi har samlat in från erfarna modeller genom åren. Tänk alltid på att varje början är svår, men dina ansträngningar kommer att vara värda det i slutändan.

1. Ge tillträde bakom kulisserna

För att få fans och följare att känna att de är en del av processen kan du erbjuda dem exklusivt tillträde bakom kulisserna till ditt framträdande eller innehållsskapande.

2. Erbjuda personligt innehåll

Erbjud personligt innehåll till fansen, till exempel anpassade videor eller foton, för ett extra pris. Detta får inte bara dina största fans att känna sig speciella utan ger också ett utmärkt tillfälle att lära sig mer om deras fantasier.

3. Samarbeta med andra modeller

Om du till en början har svårt att få genomslag för ditt exklusiva innehåll och är intresserad av att samarbeta med andra, kan det vara en bra början att samarbeta med andra modeller. Erbjud gemensamt exklusivt innehåll för att öka din räckvidd och locka nya fans.

4. Skapa en FanClub-prenumeration

Förvandla exklusivt innehåll till en pålitlig intäktsström genom att erbjuda en FanClub-prenumeration och uppmuntra fansen att bli återkommande kunder. När du startar din egen prenumerationstjänst är det viktigt att ge dina VIP:er den premiumbehandling de förtjänar. Kontakta individuellt och på ett personligt sätt så snart som möjligt de användare som prenumererar på din Fanclub. Det är viktigt att notera att det enda sättet du kan nå ut till en enskild kund via DMs är att användarna först startar konversationerna. Annars kan ni kommunicera medan ni streamar online. Ta dessutom tillfället i akt att sälja mer och mer av dina erbjudanden och marknadsföra din livestream till din Fanclub Base.

Bästa metoder för att börja dra nytta av exklusivt innehåll

När du har erfarenhet av att skapa olika nivåer för ditt innehåll och förstår hur dina fans föredrar att kommunicera med dig kan du fokusera på den affärsmässiga sidan av ditt innehåll. Följ, testa och implementera våra tips för att maximera dina intäkter genom att erbjuda premiuminnehåll.

1. Erbjuda exklusiva rabatter

När du har fått dina första fans som har registrerat sig för ditt exklusiva innehåll bör du fokusera på att öka antalet prenumeranter. Att erbjuda tidsbegränsade rabatter kan vara en effektiv strategi för att göra det, och ge fansen den sista knuff de behöver för att avsluta affären. För att skapa brådska och knapphet kring ditt erbjudande kan du framhäva hur lång tid som återstår innan rabatten löper ut och hur många rabatterade platser som fortfarande finns tillgängliga. Detta skapar en känsla av FOMO (rädsla för att missa något) och sporrar fansen att anmäla sig innan det är för sent.

2. Genomför tävlingar i sociala medier

Tävlingar i sociala medier kan fungera som stödpelare för exklusivt innehåll. De kan bidra till att öka medvetenheten, engagera din publik och utöka din räckvidd och dina följare. För att uppmuntra fans att ta del av ditt innehåll och väcka deras intresse kan du anordna tävlingar i sociala medier med exklusivt innehåll som pris.

3. Ge smygtittar

Skapa en positiv känsla och förväntan innan du släpper exklusivt innehåll genom att erbjuda smygtittar. På så sätt kommer dina fans att vara förberedda på lanseringen och känna att de får en första titt på något speciellt. Sneak peeks kan också användas för att testa innehållsidéer. Genom att dela en liten del av ditt innehåll kan du få feedback från din publik och använda den för att förbättra ditt innehåll innan du släpper den fullständiga versionen.

4. Erbjuda paketerbjudanden

Har du en stadig fanbase och vill hitta sätt att maximera intäkterna från ditt innehåll? Kombinera flera delar av exklusivt innehåll och erbjud dem till ett rabatterat pris som ett paketerbjudande för att skapa ett oemotståndligt erbjudande.

Slutsatsen

Oavsett om du är nybörjare eller redan är ett proffs på innehållsskapande är det värt att ta det ett steg längre och undersöka alla sätt du kan tjäna pengar på ditt innehåll. Prova våra olika strategier, se vad som fungerar för dig och kontakta oss gärna om vi kan hjälpa dig på något sätt.

 

Mer intressant inlägg

Vald tagg: #all