5 knep för att ta proffsiga bilder

Receptet för framgång i cammingbranschen består av två huvudingredienser: att marknadsföra dig själv på ett professionellt sätt och att erbjuda en överlägsen service. I den här artikeln ska vi ta itu med den första. När någon ny person kollar in dig är det i slutändan din profil som avgör om de blir intresserade eller inte. Dessutom är människors uppmärksamhetsspann kortare än någonsin, så du har bara ett par sekunder på dig att fånga deras intresse.

Så hur sticker du ut bland hundratals profiler? Vi har samlat våra fem bästa tips som kan hjälpa dig att ta högkvalitativa bilder, visa upp din unika stil och göra din profil mer minnesvärd.

1. Kvalitet handlar om att ha rätt utrustning

Kvaliteten på dina bilder beror i hög grad på kvaliteten på din kamera. Att investera i en bra webbkamera för streaming är ett måste om du vill nå en högre nivå i branschen. När det gäller att ta bilder till din profil räcker det förmodligen med din webbkamera och din smartphone i början av din karriär så länge de kan ta bilder i minst 720p (HD) upplösning. 

Att välja rätt webbkamera för streaming kommer dock att vara ett av de viktigaste besluten du tar. Framför allt bör du välja en webbkamera som fungerar bra i din streamingmiljö:

  • Om du ofta streamar i ett mörkare rum ska du välja en som har bra prestanda i svagt ljus,
  • Om ljudkvaliteten är viktig för dig är en modell med dubbla mikrofoner för stereoinspelning idealisk,
  • Om integritet är en viktig fråga för dig kan vissa kameror sudda ut bakgrunden utan att du behöver använda ytterligare programvara.

Huvudpoängen är att du inte kan låta bli att göra research när du väljer din utrustning.

Pro tips #1 - Om du behöver hjälp med ditt val är du välkommen att ta kontakt med oss personligen eller bläddra igenom vår go-to lista över de 12 bästa webbkamerorna för streaming.

2. En mjuk och jämn belysning gör susen

Vi har en tendens att tro att bra bilder togs i precis rätt ögonblick eftersom belysningen, poseringen och alla andra element verkar fungera så bra tillsammans. Sanningen är att de flesta bra porträtt tas med avsikt att använda belysningen till modellens fördel. Eftersom belysningen har en så stor inverkan på stämningen i bilderna är det viktigt att förstå hur olika typer av ljus fungerar och hur de påverkar bilderna.

Hårt ljus leder i allmänhet till hög kontrast och skapar mycket ljusa och mycket mörka områden i samma scen till skillnad från mjukt ljus som sprids jämnt och smidigt och orsakar mycket få skuggor. Bra ljus för porträtt - särskilt när du fotograferar inomhus - är i allmänhet mjukt och jämnt. Detta kan uppnås genom att använda diffusorer för att mjuka upp ljuset från ett fönster eller genom att använda flera ljuskällor för att belysa motivet jämnt. I allmänhet är det bäst att undvika hård, direkt belysning, eftersom det kan skapa hårda skuggor och få fotot att se osmickrande ut. Försök i stället att skapa ett mjukt, diffust ljus som smickrar motivet och får fotot att se mer naturligt ut.

Låt oss titta på ett enkelt exempel.

Båda dessa porträtt förlitar sig på frontalbelysning som huvudsaklig ljuskälla. Motivet på den högra bilden var tydligt vänd mot ljuset i en vinkel, vilket skapar en naturlig kontrast. Det finns också gott om omgivande ljus, vilket gör bilden mer intressant.

Fotot till vänster är dock mer direkt belyst.

 

Bildkälla

Pro tips #2 - Använd diffust naturligt ljus i dina bilder så mycket du kan eller investera i en diffusor.

3. Känn dina vinklar

Även om kvalitet och bra belysning är viktigt är det du som får publiken att tigga när dagen är slut. Det bästa är att inkludera en mängd olika bilder i din profil för att visa alla dina sidor och din personlighet, från helkroppsbilder till fräcka selfies.

Törstfällor, även kallade sexiga selfies, är viktiga, oavsett om de är avsedda att väcka intresse hos din publik eller ge dig en hälsosam boost av självförtroende. Båda är acceptabla skäl att fylla din kamerarulle med tusentals av dem ;).  När du tar selfies, prova olika ansiktsuttryck för att se vilket som är mest attraktivt. 

När det gäller helkroppsbilder kan du, om du är både modell och fotograf i en och samma person, experimentera hur mycket du vill för att hitta de vinklar som är mest smickrande. Prova vanliga poser som att böja ryggen för att få din rumpa att synas och luta höfterna, men gör också din research och titta på vilka poser som fungerar för andra framgångsrika modeller som har samma kroppstyp som du.

Pro tips #3 - Använd fokuseringsverktyget för selfies. Din smartphone är förmodligen smart nog att känna igen ansikten eller har massor av fokusfunktioner att leka med.

Pro tips #4 - Undvik att ta bilder underifrån eftersom det kan få dig att se större ut än du är.

4. Det är värt besväret att göra efterbehandlingar

Ingen ser likadan ut i verkligheten som på internet. I dag är det lättare än någonsin att göra ändringar i bilderna och få dem att se så bra ut som möjligt. Det kan handla om att lägga till filter, justera belysning, färg och kontrast för att skapa den perfekta bilden. Och det bästa är att du inte behöver vara en Photoshop-ninja för att göra allt detta. Det finns massor av appar som du kan ladda ner till din smartphone och som kan hjälpa dig att redigera dina bilder.

Hur kan du få dina bilder att framstå som ännu mer attraktiva med små redigeringstänk?

  • Lägg till olika filter för att skapa en viss stämning.
  • Rengör belysningen och justera ljusstyrka och kontrast för att framhäva dina bästa egenskaper.
  • Justera fokuspunkten för att se till att det är du som är i fokus och inte den röriga bakgrunden.
  • Ta bort fläckar som din makeup inte täckte och se mer polerad ut.

Pro tips #5 - Här är en lista över fotoredigeringsappar som du kan prova på din smartphone. De flesta professionella kameramodeller använder flera redigeringsappar för att få den look de vill ha.

5. Experimentera med olika stilar och kläder

Det är ditt attraktiva utseende och din midja som lockar nya människor, men det är genom att hålla det fräscht och intressant som du får dem att stanna kvar. Vid det här laget har du förmodligen ett par outfits som fungerar för dig. De får många komplimanger från fans, de är bekväma och du känner dig mest som dig själv i dem. Men om du visar dina många sidor med olika outfits kan du göra dig attraktiv för en bredare publik.

När du väljer dina outfits för profilbilder, tänk på vad din huvudsakliga målgrupp kommer att tycka om. Se till att diversifiera, men håll dig till de specifika fantasier som din målgrupp har. Om du till exempel omfamnar stilen för grannflickan, varför inte ta på dig en fransk tjänsteflickoutfit? Om du vet att du har en tendens att locka till dig ett gäng nördar, kan du med en Cosplay-karaktär göra dina fans vildaste drömmar till verklighet. 

Pro tips #6 - Fokusera inte bara på dina kläder. Låt accessoarer, skor, leksaker och rekvisita fungera för dig. De kan ge det där lilla extra som ger din karaktär liv samtidigt som de erbjuder många möjligheter att leka med dem.

Slutsats

Dina bilder är den första kontaktpunkten med din publik, så se till att de räknas. Sluta aldrig att experimentera med poser, ljussättning, utklädnader och retuscheringar. Men framför allt, om du menar allvar med din cammingkarriär, investera i en bra kamera. Dina ansträngningar kommer att betala sig snabbare än du tror.

Mer intressant inlägg

Vald tagg: #all