Hur du bygger upp en solid fanbas från grunden

Att bygga upp en fanbase från grunden kan tyckas vara en stor utmaning, men framgångsrika artister som har enorma följarbaser började alla med bara några få stamkunder.

Det finns en sak som du alltid måste ha i åtanke: du hittar inte fans, du skapar dem. Istället för att fokusera på att öka din räckvidd och hitta fler fans bör du rikta din uppmärksamhet mot hur du kan skapa en upplevelse som gör att tillfälliga drop-ins blir dina största supportrar med tiden.

För att ge dig en hjälp med det har vi i den här artikeln samlat allt vi lärt oss om hur man bygger en fanbase genom åren:

  • varför det är viktigt att bygga en solid fanbas,
  • hur man kategoriserar fans och behandlar dem därefter,
  • vad du bör tänka på innan du börjar bygga upp din fanbase,
  • 8 topptips från erfarna cammers som hjälpte dem att förvandla besökare till stammisar.

Låt oss dyka in direkt i det.

Varför är det viktigt att bygga upp en fanbas från början?

Det är väldigt enkelt: det handlar om matematik. Regelbundna kommer att komma tillbaka från tid till annan och spendera mer. Deras närvaro ger dig inte bara en stadig inkomstkälla, utan de är också mer villiga att öppna sina plånböcker om du erbjuder något extra. Eftersom stamgästerna är beredda att betala en premie för att få njuta av ditt sällskap måste du behandla dem som förstklassiga kunder.

Hur man kategoriserar fans och behandlar dem därefter

Alla fans är inte skapade lika. Att lära sig om din fanbas kan vara det viktigaste du gör. Vi identifierade följande 3 kategorier:

1. Den som är en fripassagerare

De kommer förbi ibland för att titta på dig gratis, men för det mesta är de ovilliga att stanna för privata shower. Freeloaders kan dock fortfarande hjälpa dig att bygga upp hypen kring dig och öka din favoritbas. Så se till att hålla dem underhållna med regelbundet, roligt innehåll, men låt dem inte ta ditt fokus från stamkunder med högre intäktsmöjligheter.

2. Den tillfälliga besökaren

Occasional Drop-Ins är varma leads med mycket potential. De behöver en hel del vård för att förvandlas till beskyddare. När ett namn verkar bekant är det då du vet att du har att göra med en Occasional Drop In. De utgör kanske inte den största delen av din inkomst, men de verkliga tillväxtmöjligheterna ligger i detta segment. Särskilt om du bara ägnar en begränsad mängd tid åt streaming och din uppmärksamhet inte är oändlig: se till att fokusera på dem.

3. El Patrón / The Patron

Din största förespråkare. De dyker inte bara upp för att titta på din streaming regelbundet utan följer dig också överallt där de kan. De kanske till och med rekommenderar dig till sina vänner. Även om du troligen bara har ett fåtal av dessa fans kommer de att generera en stor del av din inkomst och de bör behandlas därefter - med särskild uppmärksamhet.

Först och främst: känn till din kategori

Att bygga upp en fanbas sker inte organiskt. Du måste ha en fastställd strategi innan du går ut på nätet. Du måste vara besatt av din publik och känna dem så väl att det känns som om du kan läsa deras tankar.
För att skapa en passande strategi måste du först och främst fundera över vilken typ av publik du sannolikt kommer att locka till dig. Modeller som inte är nakna, anonyma, av flickvänstyp, hardcore- eller dominatrixmodeller kommer alla att locka olika typer av tittare som förväntar sig att bli behandlade på ett visst sätt. Tänk på och undersök vad din publik vill uppleva i en viss kategori och leverera en show som vida överträffar deras förväntningar. Det krävs en mycket annorlunda upplevelse för att dominatrix-tittare ska bryta sig loss från vardagens monotoni än för kunder av flickvänstyp.
Detta kommer att innefatta sådana överväganden från din sida som att sätta rätt stämning och bära rätt kläder.

8 bästa tips från erfarna cammers som fungerar oavsett kategori.

1. Hälsa på nya ansikten

Om du ser nya namn eller namn som du inte känner igen, peka på dem och hälsa på dem. Även om de har sett dig förut ger detta dig en chans att etablera en kontakt. Se till att presentera dig själv varje gång du gör en show och nämna vad ditt schema är.

2. Gör anteckningar om användare

Gör anteckningar om tillfälliga besökare, skriv ner vad de gillade, vad du vet om dem och hur du interagerade med dem. Gillade du en viss leksak? Reta dem genom att damma av den i din privata show. Komplimanger för en viss kroppsdel? Visa din uppskattning med en liten uppvisning. Lyckades du muntra upp dem förra gången? Säg att de är inställda på en bra dag även den här gången.

3. Håll ett regelbundet schema

Regelbundna personer kan bara bli regelbundna om de vet när de ska vara närvarande. Sätt upp ett regelbundet schema, nämna det när du streamar och lägg även upp uppdateringar i ditt aktivitetsflöde. Det ger dig en fri kanal för att göra en liten promo för ditt nästa program: säg när det kommer att vara och vad som kommer att presenteras.

4. Bygg upp ditt varumärke och gör det till en helhetsupplevelse.

Att sticka ut bland miljontals cam-modeller med något unikt kan vara knepigt, men fullt genomförbart. Du har alla verktyg du behöver för att göra det:

  • Skapa din egen jargong/slang som du använder när du streamar,
  • Ha en distinkt stil eller ett tydligt tema, välj dina kläder, smink, belysning och set med omsorg.
  • Gör aktiviteter som andra modeller inte gör: hitta nya spel och visa upp speciella föremål som din publik gillar.

Det viktigaste med att skapa ett varumärke är att du inte behöver räkna ut det helt själv. Lyssna på dina fans. Följ och prova det som de är förtjusta i och håll dig till det som verkar fungera för både dig och dem.

5. Förvandla följare i sociala medier till kunder

Använd sociala medier för att attrahera nya fans. Om du har en betydande följarbas, bjud in dem att kolla in dina strömmar eller ge tips om var de annars kan hitta dig på nätet.

6. Bjud in fans att komma tillbaka

Det kan tyckas väldigt enkelt, men det gör susen: tacka din publik för att de stannar kvar. Låt dem veta när du kommer att streama nästa gång och reta dem om vad de kommer att få om de kommer tillbaka.

7. Gör bara shower när du är som bäst

Drop-ins kommer bara att förvandlas till stammisar om de får en bra upplevelse varje gång. Du måste visa dig från din bästa sida när du står framför kameran. Ta vara på varje tillfälle du har med dina fans och se till att du aldrig låter potentiella fans försvinna bara för att du har en dålig dag. Premiumkunder förtjänar en överlägsen upplevelse varje gång.

8.  Säg aldrig nej - erbjud alternativ

När dina fans loggar in träder de in i en fantasivärld långt bort från den hårda verkligheten i deras vardag. De vill förmodligen inte erkänna gränser och regler, de är här för att glömma allt. Så i stället för att säga "nej" till en förfrågan som du helst inte vill uppfylla, erbjud ett alternativ i stället och få det att kännas som en överenskommelse, aldrig som ett avslag.

Mer intressant inlägg

Vald tagg: #all